Vægttab efter Holbæk-modellen

Vægttab efter Holbæk-modellen

Vægttab efter holbæk-modellen

Vægttab efter Holbæk-modellen

 

Morgenmad:
– Ingen coco pops eller cornflakes. Det må slet ikke være i hjemmet længere.
– I stedet for må der spises havregryn, havregrød, rugfras, minifras eller rugbrød med pålæg med et til seks procents fedt. For eksempel kylling, kalkun, torskerogn, makrel, filet eller hamburgerryg.
Frokost:
– Barnet skal hverken spise leverpostej, rullepølse eller kødpølse.
– Derimod kan barnet spise tre til fire halve stykker rugbrød med pålæg med et til seks procents fedt. For eksempel kylling, kalkun, torskerogn, makrel, filet eller hamburgerryg.
Eftermiddag:
– Det er forbudt med knækbrød og frugt om eftermiddagen. Det er ikke et rigtigt måltid.
– For når barnet kommer hjem fra SFO eller skole, er det godt med et ordentligt måltid, der minder om morgenmaden for eksempel havregryn, havregrød rugbrød med et til seks procents fedtholdig pålæg.
Aftensmad:
– Her er det vigtigt med en spiseøvelse. Det er nemlig sådan, at langt de fleste mennesker har en spiseforstyrrelse. Derfor skal maden portionsanrettes i køkkenet, og der må ikke stå potter og pander på bordet. Når maden anrettes bruger man en tallerkenmodel, hvor halvdelen af tallerkenen er salat og grønt, den ene kvarte del er kød og fisk med lav fedtprocent, og den sidste kvarte del skal indeholde kartofler, grove ris eller groft pasta.
– Barnet må spise anden portion efter tyve minutter, hvor maden igen anrettes efter tallerkenmodellen.
Faste regler:
– Sukkerholdige drikke er tilladt en gang om ugen, og barnet må maksimum drikke en halv liter.
– En gang om ugen må barnet spise slik. Børn over 10 år må spise for 10 kroner slik. Børn under 10 år må spise for fem kroner slik.
– Fjernsyn og computerne må bruges højst to timer om dagen og først efter klokken 17.
– Hvis det er muligt, skal barnet gå eller cykle til og fra skole.
– Derudover skal barnet gå til en organiseret aktiv sport. For eksempel svømning, dans, håndbold, fodbold eller gymnastik. Det er en god ide, at aktiviteten er i lokalområdet, og det allervigtigste er, at barnet gerne vil gå til den valgte aktivitet.

 

Ovenstående er udviklet på Holbæk Sygehus til børn, men kan anvendes af alle!  God fornøjelse :)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>